Stadsbeiaardier Frank Steijns luidt het nieuwe jaar muzikaal in vanuit de Sint Martinustoren in hartje Weert

Print
Stadsbeiaardier Frank Steijns luidt het nieuwe jaar muzikaal in vanuit de Sint Martinustoren in hartje Weert

Stadsbeiaardier Frank Steijns.  Afbeelding: Peter Schols

Weert -

Het nieuwe jaar wordt in Weert muzikaal ingeluid. Op 1 januari om 15.00 uur bespeelt stadsbeiaardier Frank Steijns het carillon van de Sint Martinuskerk.

Op het programma staat muziek in de lijn van de klassieke nieuwjaarsconcerten vanuit Wenen: walsen, polka’s en operette aria’s. Daarnaast speelt de beiaardier ook een muzikale terugblik op het afgelopen jaar met de grootste hits van 2021.

Afgelopen zomer heeft Weert kennisgemaakt met een succesvol Torenfestival met een keur aan bekende artiesten. „Het was een van de weinige muziekfestivals die gewoon konden doorgaan en leverde veel waardering op” aldus Steijns. „Ook bij de bespeling op 1 januari is genoeg ruimte in de binnenstad om met voldoende afstand te luisteren. Mensen kunnen ook gewoon het raam openzetten of vanaf het balkon luisteren.”

Het idee voor Nieuwjaarsmuziek kwam vorig jaar van de Vrienden van de Beiaard, die zich inzetten voor speciale activiteiten rond het beroemde carillon van Weert, dat tot de mooiste en grootste van Europa wordt gerekend. Secretaris Frank Scheijmans: „We zijn verheugd dat er opnieuw muziek klinkt met Nieuwjaar. Een cadeautje voor de hele binnenstad”.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee