Video: Vrachtwagen met man en kind in cabine kantelt op A2 bij Echt: bestuurster mogelijk in slaap gevallen

Enorme ravage door gekantelde vrachtwagen op A2: afrit Echt mogelijk hele dag afgesloten. © Orange Media

Echt -

Een Portugese vrachtwagen geladen met groente en fruit is donderdagochtend gekanteld op de afrit van de A2 bij Echt.

Redactie

Daarbij is rond vier uur de vangrail geraakt. De afrit is volledig geblokkeerd en de ravage is enorm. Verspreid over het wegdek liggen brokstukken. Ook lekt er diesel op de snelweg, doordat de tank is afgescheurd.

Lees ook: Vaker ongelukken en files op de A2: waarom duurt de oplossing zo lang?

Naast de bestuurster van de vrachtwagen zaten ook een man en kind in de cabine. Ze zijn ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel en uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. De politie vermoedt dat de bestuurster in slaap is gevallen. Uit een ademtest blijkt dat zij niet onder invloed was van alcohol of drugs. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht.

 © Annemiek Mommers

De afrit Echt in noordelijke richting is vanwege het bergen van de vrachtwagen en het repareren van de schade aan de snelweg de hele dag afgesloten. Verkeer naar Echt kan omrijden via de afrit Roosteren van de A2 en daarna de N296 en N276. ‘Houd rekening met verkeersdrukte’, aldus de politie op Twitter.

Check hier de actuele verkeersinformatie in Limburg

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal