Oud-pastoor Will Verbong overleden in Haelen, begrafenis in Maasbree

 © Bisdom Roermond

Haelen

Voormalig pastoor Will Verbong is maandag 27 december op 75-jarige leeftijd overleden in Haelen. Verbong vierde het afgelopen nog zijn gouden priesterfeest. De uitvaart is op dinsdag 4 januari in Maasbree.

Wilhelmus Johannes Gerardus Verbong, roepnaam Will, werd op 19 april 1946 in Tegelen geboren. Zijn priesterwijding vond plaats op 25 september 1971. Daarna werd hij tot kapelaan benoemd in de parochie Onze Lieve Vrouwe Hulp der Christenen in Nieuwenhagen en met ingang van 1 juni 1976 in de parochie Sint Fabianus en Sebastianus in Sevenum.

Pastoor in Vlodrop, Belfeld en Maasbree

Met ingang van 15 april 1985 werd Verbong benoemd tot pastoor van de parochie Heilige Martinus in Vlodrop. Vervolgens werd hij op 1 januari 1994 geestelijke van de parochie Heilige Urbanus in Belfeld om met ingang van 15 mei 2005 deze rol op zich te nemen binnen de parochie Heilige Aldegundis in Maasbree.

Eervol ontslag en emeritaat

Als pastoor kreeg hij 1 januari 2015 eervol ontslag, toen de parochie in Maasbree een cluster ging vormen met de parochies van Baarlo, Kessel en Kessel-Eik. Met ingang van dezelfde datum werd Verbong benoemd tot assistent van dit parochiecluster en op 1 oktober 2016 kreeg hij eervol ontslag om met emeritaat te gaan.

De plechtige uitvaartdienst is op dinsdag 4 januari om 11.00 uur in de parochiekerk van de Heilige Aldegundis in Maasbree. Aansluitend wordt Verbong begraven op het nabijgelegen parochiekerkhof.

Lees ook: Pastoor Notermans: ‘Door onze overvloedige manier van leven, is het niet gek dat een virus de mens de baas wordt’