Tesla roept half miljoen auto’s terug

Print
Tesla roept half miljoen auto’s terug

Afbeelding: ANP / Andy Smulders http://www.persfoto.com

Austin -

Autofabrikant Tesla heeft in de Verenigde Staten bijna een half miljoen auto’s teruggeroepen.

Bij de Model 3 kan de kabelboom voor de achteruitrijcamera worden beschadigd door het openen en sluiten van de kofferbak. Bij de Model S kan de motorkap onverwachts openen vanwege een defecte vergrendeling. Het is nog niet duidelijk of er ook in Nederland auto’s moeten worden teruggeroepen.

Volgens de Amerikaanse verkeersveiligheidstoezichthouder zijn er bij Tesla nog geen meldingen binnengekomen van ongelukken die zijn veroorzaakt door de mankementen. In totaal worden in de Verenigde Staten meer dan 475.000 Tesla’s teruggeroepen. Dat aantal is ongeveer even groot als het totaal aantal elektrische auto’s dat het bedrijf vorig jaar afleverde.

Het gaat om ruim 350.000 Model 3’s, die tussen 2017 en 2020 zijn gemaakt. Bijna 120.000 voertuigen van het type Model S moeten worden gerepareerd vanwege de problemen met de motorkap. Of de modellen ook in Nederland naar de garage moeten voor aanpassingen is nog niet duidelijk. Tesla was niet direct bereikbaar voor een reactie.

Eerder dit jaar moest de Amerikaanse autofabrikant, die onder leiding staat van topman Elon Musk, de software aanpassen van bijna 300.000 auto’s in China. Auto’s van het type Model 3 en Model Y hadden volgens Chinese toezichthouders een onlinesoftware-update nodig in verband met problemen met het rijhulpsysteem. De zogeheten assisted driving-functie in de elektrische auto’s kon worden geactiveerd zonder dat daar opdracht voor werd gegeven. Daardoor kon de auto bijvoorbeeld ineens sneller gaan rijden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee