Acht mensen vermist na zware explosie in Turnhout: appartementencomplex grotendeels ingestort

 

 © ANP / ANP

Een appartementengebouw van vier verdiepingen in het Belgische Turnhout is grotendeels verwoest na een gasexplosie. Volgens de brandweer dreigt ook de rest van het pand in te storten. Op beelden is te zien dat halve verdiepingen naar beneden zijn gestort door de knal. Er worden nog acht mensen vermist.

RedactieBron: De Telegraaf

Volgens Belgische media zouden er tien mensen aanwezig zijn in het gebouw. Een persoon zou zijn gered en is naar het ziekenhuis gebracht.

Een oudere vrouw, bewoonster van de eerste verdieping, ligt nog onder het puin maar de hulpdiensten hebben contact met haar. „We proberen nu te weten te komen wie er nog in dat appartementsblok aanwezig is”, zegt de politie aan de VRT. Er wordt nog naar acht personen gezocht, bevestigt de burgemeester van Turnhout. Van de acht mensen is niet bekend of zij op het moment van de explosie thuis waren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie roept mensen op om het gebied rond de Boerenkrijglaan en de Steenweg op Gierle te vermijden. Op beelden is te zien dat halve verdiepingen naar beneden zijn gestort door de knal.

 

 © ANP / ANP

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt voor de explosie. De politie heeft speurhonden meegenomen om mensen onder het puin te zoeken en er is een graafmachine om brokstukken op te ruimen. Ook is er een speciaal medisch plan afgekondigd om eventuele slachtoffers zo snel mogelijk te helpen. Het middelste deel van het gebouw met een viertal woningen is ingestort, meldt Het Nieuwsblad. De rest van het gebouw liep zware schade op.

Rondvliegend puin

De hele buurt werd opgeschrikt door een hels lawaai. „Ik was net met mijn vriendin aan het bellen toen ik een heel luide knal hoorde”, zegt Frans Caers (69), een man die in het appartementsgebouw aan de overkant woont. „Het glas lag binnen in mijn appartement. Ik stond nog in mijn pyjama en ben van schrik nog even binnen gebleven.”

Ook een andere buurvrouw uit de Boerenkrijglaan is zwaar onder de indruk. „Ik zat beneden toen er plots een enorm lawaai was. Alles trilde in huis. Mijn zoon heeft meteen de brandweer gebeld”, zegt ze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De brokstukken zouden honderden meters ver geslingerd zijn door de ontploffing. Meerdere auto’s in de omgeving zijn beschadigd door rondvliegend puin.

„Er ligt heel veel puin op straat”, zegt buurtbewoner. „Ik vermoed dat er wel een aantal gewonden zijn. Ik heb nog geen mensen het gebouw zien verlaten.”

 

 © ANP / ANP

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee