Tijsterman niet verder als bondscoach van Nederlandse handbalsters

Print
Tijsterman niet verder als bondscoach van Nederlandse handbalsters

Monique Tijsterman.  Afbeelding: ANP

Monique Tijsterman stopt als bondscoach van de Nederlandse handbalvrouwen. De in Sittard-Geleen woonachtige trainer vervulde die functie sinds september op interim-basis na het vertrek van de Fransman Emmanuel Mayonnade.

In onderling overleg met de Nederlandse handbalbond is het besloten genomen. Tijsterman leidde Oranje tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden begin oktober en het afgelopen WK in december.

Tijdens dat laatste toernooi slaagde titelverdediger Nederland er niet in zich te plaatsen voor de kwartfinales. Noorwegen was in de achtste finales te sterk.

Tijsterman, die in het verleden onder meer de mannen van Lions coachte, reageerde vrijdag kort op het einde van haar interim-bondscoachschap: „Ik ben er trots op dat ik deze mooie kans heb gekregen en wist vooraf dat dit een tijdelijke baan was.”

Lees ook: Vette jaren voor Nederlandse handbalsters even voorbij: plek bij de beste vier is komende toernooien zeer ambitieuze doelstelling

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee