Ruim 7,1 miljoen loten verkocht voor oudejaarstrekking

 © ANP

De Staatsloterij heeft dit jaar ruim 7,1 miljoen loten verkocht voor de oudejaarstrekking, laat een woordvoerder weten. Het recordaantal van ruim 7 miljoen loten dat in 2020 werd verkocht, is daarmee overschreden.

RedactieBron: ANP

„Het lijkt erop dat meer mensen loten kopen nu ze de jaarwisseling vanwege de coronamaatregelen en het vuurwerkverbod opnieuw minder goed op een andere manier kunnen vieren”, stelt de woordvoerder. Er werden ongeveer evenveel halve loten (3,7 miljoen) als hele loten (3,4 miljoen) verkocht.

Lees ook: Het is bijna zover: de oudejaarstrekking van de Staatsloterij. Deze mensen weten al wat ze met hun miljoenen gaan doen

„Op dit moment is de trekking bezig, waarna er nog een extra controle wordt uitgevoerd”, aldus de woordvoerder. Rond middernacht wordt vervolgens bekendgemaakt waar de hoofdprijs is gevallen. Deze staat op 30 miljoen euro. Vorig jaar kwamen de winnaars uit Zwolle en Tiel.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal