Vierde lichaam geborgen in door explosie verwoest pand Turnhout

 

 © Telegraaf

Reddingswerkers hebben onder het puin van een door een explosie verwoest pand in Turnhout een vierde lichaam gevonden, aldus burgemeester Paul Van Miert. De zoektocht naar slachtoffers is stopgezet. In de loop van de nacht werden al twee lichamen geborgen. Eerder werd één lichaam aangetroffen en na een urenlange reddingsactie kon een vrouw levend onder het puin vandaan gehaald worden.

RedactieBron: Telegraaf

Vrijdag rond 08.15 uur stortte een flat aan de Boerenkrijglaan in Turnhout, een Belgische plaats aan de grens met Nederland, in als gevolg van vermoedelijk een gasexplosie. Reddingwerkers hadden contact met de vrouw die levend onder het puin is gehaald, zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Van Miert vroeg inwoners om tijdens de festiviteiten rond de jaarwisseling zo min mogelijk bezig te zijn met vuurwerk. „Niet alleen voor de sereniteit na deze ramp, maar ook om de hulpdiensten niet te overladen die hier heel druk bezig zijn.” Het was lang onduidelijk hoeveel mensen zich in het pand bevonden ten tijde van de explosie.

Lees ook: Burgemeester Turnhout na zware gasexplosie: ‘Mogelijk ook bezoekers aanwezig’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee