Smith schakelt titelhouder Price uit op WK darts

ANPBron: ANP

De Engelsman Michael Smith heeft bij het WK darts in Londen titelverdediger Gerwyn Price uit Wales verrassend uitgeschakeld. De nummer 9 van de wereld versloeg de nummer 1 met 5-4 in sets. Price miste in de achtste set twee pijlen voor de zege. Daarna benutte Smith in de negende set zijn derde pijl voor de overwinning.

De als eerste geplaatste Price gooide in de vierde set een negendarter. Het was de derde keer bij dit WK dat een speler met een perfecte serie een leg uitgooide. Smith won de vierde set niettemin met 3-1 in legs. Price liet zich in de slotfase van het spannende duel enigszins afleiden door het rumoerige publiek. Hij verspeelde mogelijk daardoor zijn winstkansen.

Smith neemt het zondag in de halve eindstrijd op tegen landgenoot James Wade, die Mervyn King in een Engels onderonsje met 5-0 versloeg.

De andere halve finale gaat zondag tussen de twee Schotten Peter Wright en Gary Anderson. Wright, wereldkampioen in 2020, bleef de verrassend sterke Engelsman Callan Rydz ternauwernood de baas (5-4). Tweevoudig wereldkampioen Anderson schakelde de Engelsman Luke Humphries met 5-2 uit.

Lees ook: Grootste domper uit mijn loopbaan: ik heb er alles aan gedaan dit te voorkomen

De WK-finale wordt maandagavond in Londen gespeeld. De winnaar gaat met een geldbedrag van circa 586.000 euro naar huis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee