Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen iets gestegen

 

 © ANP / ANP

Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis wordt behandeld is vijftien hoger dan een dag eerder, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

RedactieBron: ANP

Het zijn er volgens de cijfers nu 1675, zaterdag waren dat er 1660.

Het aantal patiënten op de intensive care is drie hoger dan zaterdag, op verpleegafdelingen liggen twaalf mensen meer. In totaal liggen nu 462 coronapatiënten op de ic’s in Nederland en 1200 op een verpleegafdeling. Verder liggen er 13 patiënten op een ic in het buitenland.

Aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt verder

Het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt verder. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 17.531 positieve tests geregistreerd, ruim boven het gemiddelde van de afgelopen week. De toename werd verwacht, omdat de nieuwe en besmettelijkere omicronvariant van het coronavirus dominant is geworden.

In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 101.051 meldingen van positieve tests. Dat is 18,5 procent meer dan in de zeven dagen ervoor. Gemiddeld komt het neer op 14.436 positieve tests per dag. Dat gemiddelde stijgt voor de vijfde dag op rij.

In Amsterdam zijn 1089 positieve tests geregistreerd. In Rotterdam kregen 995 inwoners te horen dat het coronavirus bij hen is aangetroffen. Daarna volgen Den Haag (443), Utrecht (397) en Haarlem (280).

Het aantal sterfgevallen bedroeg zondag zes, mogelijk kan dit lage aantal te maken hebben met nieuwjaarsdag. Op vrije dagen worden doorgaans minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Het kan zijn dat er meer mensen zijn overleden, maar dat de anderen in de komende dagen alsnog worden geregistreerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee