‘Ongewenste’ Luuk de Jong goud waard voor FC Barcelona

Print
‘Ongewenste’ Luuk de Jong goud waard voor FC Barcelona

Luuk de Jong, matchwinnaar bij FC Barcelona.  Afbeelding: ANP / EPA

Luuk de Jong werd in de maanden dat hij in Catalonië actief is vaak verguisd, maar zondagavond was de 31-jarige spits cruciaal voor zijn elftal. Dankzij een treffer van De Jong zegevierde het door corona gekwelde FC Barcelona op Mallorca (0-1) en steeg de ploeg van Xavi naar de vijfde plek op de ranglijst.

De Catalanen hebben nu vijftien punten minder dan koploper Real Madrid, dat zich in de luren liet leggen door Getafe door een goal van Enes Ünal, voormalig speler van FC Twente en NAC.

Barcelona speelde bovendien een duel minder dan de aartsrivaal uit de hoofdstad. Mallorca staat vijftiende in Spanje.

Op voorhand had Xavi het belachelijk gevonden dat zijn elftal ondanks niet minder dan tien coronagevallen én een aantal blessures in actie moest komen. „Als je een beetje gezond verstand hebt, weet je dat dit duel niet kan doorgaan. Ook Mallorca mist veel spelers door het coronavirus. De regels in Spanje zijn echter streng, zeer streng”, vond Xavi.

‘Ongewenste’ Luuk de Jong goud waard voor FC Barcelona
Luuk de Jong heeft net geen succes met een schitterende halve omhaal: de bal kwam op de lat.   Foto: ANP / AFP

Van de overgebleven spelers perste Xavi er toch een -zeer jong- elftal uit. Zowel Frenkie de Jong als Luuk de Jong mocht in de basis beginnen bij de gasten uit Catalonië. Memphis Depay ontbrak als een van de geblesseerde spelers. Luuk de Jong stichtte voor rust het meeste gevaar op het eiland. Het zat de voormalig PSV’er aanvankelijk niet mee. De Jong raakte in de eerste helft de lat (met een schitterende omhaal) en de paal, maar vlak voor rust opende hij dan toch de score. De Achterhoeker torende boven iedereen uit en deed wat hij zo vaak heeft gedaan: koppend scoren. Het betekende de tweede treffer voor Luuk de Jong in La Liga voor Barcelona.

Atlético Madrid heeft na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens gewonnen. De titelverdediger won door twee goals van Ángel Correa met 2-0 van Rayo Vallecano.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee