Alfred Schreuder moet nieuwe trainer Club Brugge worden

Print
Alfred Schreuder moet nieuwe trainer Club Brugge worden

Alfred Schreuder als assistent van Barcelona.  Afbeelding: AFP

Alfred Schreuder staat op het punt de nieuwe trainer van Club Brugge te worden. De 49-jarige Nederlander wordt binnengehaald als opvolger van Phillipe Clement, die op zijn beurt Brugge inruilt voor AS Monaco. Zodra de deal met Clement rond is, tekent Schreuder een contract voor 1,5 jaar bij ‘blauw-zwart’.

Alfred Schreuder was dit seizoen nog assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona, maar moest er in oktober samen met de hoofdcoach opstappen. Zijn enige ervaringen als hoofdcoach deed hij op bij FC Twente (2014-2015) en Hoffenheim (2019-2020).

FC Basel

Schreuder werkte bij Twente ook als assistent onder Michel Preud’homme en bij Hoffenheim onder Julian Nagelsmann, de huidige coach van Bayern München. In 2018-2019 was Schreuder assistent van Erik Ten Hag tijdens het wonderjaar van Ajax in de Champions League.

Onlangs probeerde het Zwitserse FC Basel Schreuder nog te strikken, maar dat werd niets. Nu staat hij op het punt om een contract van 1,5 jaar te tekenen bij Club Brugge. Als alles geregeld is, trekt Schreuder zo snel mogelijk naar Marbella voor het trainingskamp van Brugge.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee