De cryptomania in Limburg

 © pexels-photo.

Door de ontwikkeling van het internet is er veel veranderd. Indien je een vriendin een rekening wilt sturen voor het betalen van een diner dan wordt dit via bijvoorbeeld een Tikkie gedaan. Dankzij het internet kun je met een paar muisklikken inzicht verkrijgen in je bankgegevens. Het internet heeft ons leven eenvoudiger gemaakt, maar tegelijkertijd is onze privacy in het geding geraakt doordat een andere instantie onze gegevens weet.

Twenty Four Webvertising

Door deze zorgen is er in de jaren 90 door een groep fanatieke cryptografen een begin gemaakt met de crypto. Sinds 2008 toen Satoshi Nakamoto zijn idee over bitcoin publiceerde is er een nieuwe wereld van valuta‘s ontstaan. Een betaalsysteem waarin de gebruiker direct van persoon tot persoon transacties kan overboeken zonder de tussenkomst van een centrale partij, zoals de bank. Inmiddels is de crypto en dan met name de bitcoin zo populair geworden dat het zelfs Limburg bereikt heeft.

Vertrouwen in crypto in LimburgDe provincie Limburg bestaat uit vele personen die zich bezighouden met beleggen. Het vertrouwen in de bitcoin is hierbij vrij groot. De provincie telt een vergeleken met de rest van Nederland hoog percentage van mensen die in de crypto geloven en Bitcoin kopen.

Crypto voorkeur in LimburgDe Limburger die zich bezighoudt met crypto kiezen met name voor de Bitcoin, welke wereldwijd over het algemeen de meest populaire munt is om in te investeren. De tweede favoriete coin waar Limburgse beleggers in crypto in investeren is de Ethereum coin. Altcoins zoals de Dogecoin, XRP of andere kleine cryptocoins zijn minder populair.

Het overgrote deel van de Limburgse belegger is mannelijk, waarbij deze voornamelijk Bitcoin kopen om rendement op het spaargeld te realiseren. De vrouw in Limburg is meer bezig met het investeren in crypto op de kortere termijn basis.

Alles naar cryptoInmiddels is crypto zo populair geworden dat het steeds meer zijn intrede in de maatschappij vindt. Mensen die voorlichting geven over beleggen in crypto en uitleg geven over bijvoorbeeld een Chiliz coin. Voetbalclubs in Nederland maar ook met name in het buitenland die partnerschappen aangaan met crypto gerelateerde bedrijven om geld te beleggen en te verdienen, studenten die dankzij crypto hun huur kunnen betalen of zelfs een eigen woning. Er kan zelfs in bepaalde winkels, webshops of horeca in Limburg betaald worden met crypto. De traditionele pinautomaat is er al jaren maar de crypto betaalautomaten doen zo ook zijn intrede in Limburg en de rest van Nederland.

In Limburg zijn er zelfs personen die al hun hebben en houwen verkopen en de opbrengst hiervan massaal in crypto steken met de hoop dat deze dusdanig gaat pieken dat het geïnvesteerde geld nog meer zal gaan opleveren.

Nieuwe toekomst van cryptoOf de euro, dollar of wat voor valuta dan ook, ooit plaats gaat maken voor bijvoorbeeld te bitcoin is nog niet zeker. Maar één ding is wel gaande, de crypto maakt vele nieuwe dingen mogelijk in het leven. Zolang je het maar op de juiste manier aanpakt, kan het zijn vruchten gaan afwerpen, zo ook in Limburg.