Meer mogelijkheden voor jeugd om buiten te sporten

Print
Meer mogelijkheden voor jeugd om buiten te sporten

Afbeelding: Jan-Paul Kuit

De ruimte voor de jeugd om buiten te sporten wordt verruimd. Het demissionaire kabinet heeft besloten dat jongeren tot en met 17 jaar vanaf 11 januari tot 20.00 uur op de velden actief mogen zijn.

Op dit moment is dat 17.00 uur, waardoor de mogelijkheden om te trainen uiterst beperkt zijn. Veel bonden, onder meer de KNVB, besloten daarop de competities voor met name prestatiegerichte elftallen ook stil te leggen.

Voorbereiden

Voor senioren gelden de nieuwe regels nog niet. Dat zal mogelijk inhouden dat veel competities bij de amateurs begin februari nog niet kunnen worden hervat, omdat iedereen vanaf 18 jaar vooralsnog niet voluit kan trainen. De meeste bonden willen dat spelers zich ten minste twee weken kunnen voorbereiden voordat ze het seizoen weer hervatten.

Lees ook: Vervroegde winterstop in amateurvoetbal lijkt onafwendbaar: ‘Wedstrijden spelen zonder te kunnen trainen zou een drama zijn’

Sportkoepel NOC*NSF had er eerder op aangedrongen de mogelijkheden om buiten te sporten voor iedereen te verruimen. Aan die wens is vooralsnog slechts ten dele tegemoetgekomen. Binnensportlocaties zijn al enige tijd helemaal gesloten. Wel mogen er zwemlessen worden gegeven.

Topsportcompetities zoals de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie in het betaalde voetbal mogen wel doorgaan, maar dan zonder publiek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee