Komend najaar wordt de nieuwe OV-chipkaart geïntroduceerd

 © Hollandse Hoogte / ANP

Redactie

Nog dit jaar wordt de nieuwe OV-chipkaart geïntroduceerd. Dat kondigt Bas van Weele, programmadirecteur OV-betalen, aan op BNR.

De technologie achter de huidige kaart is verouderd en werkt over een paar jaar niet meer. De nieuwe kaart wordt de komende maanden getest in samenwerking met de NS. Dit najaar volgt de introductie. „We hopen eind derde, begin vierde kwartaal, dus op zijn vroegst oktober, de nieuwe OV-chipkaart beschikbaar te kunnen stellen”, zegt Van Weele in BNR Mobility.

Reizigers kunnen de kaart ook via een koppeling met een smartphone gebruiken. „Je hebt geen fysieke kaart meer nodig. Dat scheelt ook enorm in de distributie en in de productiekosten.” Behalve met de nieuwe kaart kunnen reizigers vanaf de zomer ook in- en uitchecken met een bankpas of creditcard.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal