Deelnemers MIND Blue Monday Run lopen voor mensen die last hebben van somberheid of depressie

Print
Deelnemers MIND Blue Monday Run lopen voor mensen die last hebben van somberheid of depressie

Afbeelding: Website Doemeemetmind

Limburg -

Deelnemers aan de MIND Blue Monday Run op maandag 17 januari, zetten zich in voor mensen die last hebben van somberheid of depressie.

Daarnaast werken ze zelf aan hun eigen fysieke en daarmee mentale gezondheid. Meedoen aan de Blue Monday Run kan individueel of - vanwege de coronamaatregelen - in een team van maximaal twee mensen.

MIND is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie, die zich sterk maakt voor een psychisch gezonder Nederland en een stem geeft aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten.

„Met het deelnemen aan de run zorg je voor meer begrip voor mensen die last hebben van depressie”, zo staat op de website te lezen. „Daarnaast halen deelnemers donaties op voor MIND, zodat mensen met psychische klachten beter kunnen worden geholpen.”

Ruim veertig procent van de Nederlanders krijgt ooit, direct of indirect, te maken met psychische klachten. Somberheid en depressie staan samen op nummer twee in de top drie van de meest veelvoorkomende mentale klachten.

Kijk voor meer informatie op www.doemeemetmind.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee