Sven van Laar (25) maakt een eetcafé van Café Lot in Nunhem

 © Cavala Photography

Nunhem -

Sven van Laar neemt Café Lot in Nunhem over. Hij werkte bijna tien jaar bij Boscafé de Busjop in Heythuysen, waar hij begon als afwasser. Sinds kort heeft de Busjop een nieuwe eigenaar, Mathijs Joosten. Maar dat is niet de reden dat Van Laar nu vertrekt. „Ik wist altijd al dat ik ooit voor mezelf zou beginnen.”

Lieke Rijkx

„Het is nu een beetje een rare tijd om een eigen zaak te gaan runnen, maar ik zie in Café Lot een lot uit de loterij. Het café was altijd een succes en als de eigenaresse niet was overleden, zou het dat nog steeds zijn. Ik kon deze kans echt niet laten liggen. Nu is het moment!”

Spareribs

Café Lot bestaat uit een bruin café, een zaal, een ijssalon en een ruim terras. „Het interieur blijft hetzelfde, een bruin café dat gemoedelijkheid en gezelligheid uitstraalt. Maar de keuken breid ik uit en daar heb ik heel veel zin in.” Van Laar gaat lunch en diner serveren. „Er komen onder andere spareribs op het menu, die ga ik zelf bakken. Ook staan er straks lekkere borrelhapjes op de kaart.”

Eerst het ij

Wanneer Eetcafé Lot open gaat, weet Van Laar nog niet precies. „Het hangt er ook vanaf wat er uit de volgende persconferenties komt. Ik wil de ijssalon uiterlijk op 1 april openen, het café volgt hopelijk snel daarna. En laten we dan weer met z’n allen als vanouds Nunhems genieten.”