Limburgse kappers fuseren tot grootste salon in Zuid-Nederland en starten eigen opleiding

Print
Limburgse kappers fuseren tot grootste salon in Zuid-Nederland en starten eigen opleiding

Maurice Vervoort in één van zijn kapsalons tijdens de eerste lockdown in maart 2020.   Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Kessel -

De Limburgse kappers Les Artistes en Change zijn gefuseerd tot de grootste salon in Zuid-Nederland en willen dit jaar een eigen opleiding starten. Dat maakt mede-eigenaar Maurice Vervoort bekend.

De nieuwe onderneming telt zestig werknemers en heeft vestigingen in Venlo, Roermond, Horst, Panningen, Geleen en Kessel. Het is daarmee het grootste, zelfstandige kappersbedrijf in Zuid-Nederland, stelt algemeen directeur Vervoort.

Hij telt Brainwash, een formule van 170 budgetkappers in Nederland, niet mee omdat het een keten betreft. Door de omvang kan het nieuwe bedrijf besparen op organisatiekosten, zoals de inkoop en administratie. Ook is het bedrijf in staat zelf een opleiding op te zetten. Het is de bedoeling om daar dit jaar al mee te starten.

Kwaliteit

De reden is dat Vervoort niet tevreden is over de kwaliteit van de kappersopleidingen die de middelbare beroepsopleidingen in de omgeving bieden. De leerlingen beheersen in zijn ogen het ambacht te weinig. Daarbij verwacht hij de kappers beter aan zich te kunnen binden als het bedrijf ze zelf de kneepjes van het vak leert.

Het fusiebedrijf heeft de ambitie om de komende jaren door te blijven groeien, ook over de provinciegrenzen met Noord-Brabant en Gelderland heen. De huidige kapperszaken houden hun eigen naam, zoals Les Artistes, Change, Praedé en West. In de toekomst komt er wel één nieuwe naam, zegt Vervoort.

Wereldkampioen

Change was eigendom van het echtpaar Jos en Nelly Peeters en Ronald Verlinden. Het echtpaar uit Panningen kwam in gesprek met Vervoort, omdat ze al ver in de zestig zijn en een stapje terug wilden doen. Het leidde ertoe dat Jos en Nelly hun aandelen hebben overgedragen, maar voorlopig blijven werken binnen het fusiebedrijf. Jos gaat zich bezighouden met het opleiden van werknemers, Nelly legt zich toe op de pruiken en haarwerken.

Panningenaar Verlinden, wereldkampioen haarknippen in 2002, is mede-eigenaar en creatief directeur. Vervoort is mede-eigenaar en algemeen directeur. Over de verdeling van de aandelen wil de Kesselnaar geen mededelingen doen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee