Tweede raadsdebat voor, door en met licht verstandelijk gehandicapte Horstenaren

Print
Tweede raadsdebat voor, door en met licht verstandelijk gehandicapte Horstenaren

Het eerste Grote G-debat in 2020. Naast burgemeester Ryan Palmen zit de grote initiatiefnemer Jeroen Gommans.   Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Horst -

De Horster gemeenteraadszaal wordt op 25 januari voor de tweede keer ‘overgenomen’ door inwoners met een (licht) verstandelijke handicap. Tijdens een speciale vergadering praten zij met gemeenteraadsleden over de grote en kleine problemen en obstakels die ze in het dagelijks leven tegenkomen.

Lees ook: Praten over prikkelvrije kermis en de toeters van de truckrun tijdens het Grote Gehandicapten Debat

De vergadering heeft de naam ‘Het Grote G-debat’ meegekregen. Die ‘G’ staat niet alleen voor ‘gehandicapten’, maar zeker ook voor Jeroen Gommans. De twintiger met een licht verstandelijke handicap zag dat er elk jaar voor leerlingen van het Dendron College een speciale raadsvergadering in Horst aan de Maas wordt georganiseerd. Prompt vroeg hij aan de Horster burgemeester Ryan Palmen waarom er nooit met gehandicapte burgers wordt gesproken.

Daarop is in februari van 2020 het allereerste Grote G-debat van de grond gekomen. Dat het een succes was, moge duidelijk zijn. Het blijkt voor herhaling vatbaar. De speciale raadsvergadering begint op 25 januari om 19.00 uur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee