Opnieuw meer motoren verkocht in 2021

Print
Opnieuw meer motoren verkocht in 2021

Afbeelding: Getty Images

Het afgelopen jaar zijn opnieuw meer motoren verkocht dan een jaar eerder.

In 2021 werden 15.337 motorfietsen verkocht, een stijging van bijna 5 procent, melden brancheverenigingen BOVAG, RAI Vereniging en dataleverancier RDC. Sinds het begin van de coronapandemie worden er al meer motoren verkocht. Meer mensen hebben door de pandemie behoefte aan eigen vervoer.

De hoogte van de stijging vorig jaar is nagenoeg hetzelfde als het jaar ervoor. Sinds 2008 zijn er niet zoveel motoren op naam gezet als in 2021. Volgens de organisaties komt dat door de „structurele behoefte aan individueel vervoer”.

Lees ook: Zero voorop bij stille opmars elektrische motor in Nederland

Tweedehands motorfietsen bleven qua verkoop stabiel. In 2020 werden er 52.175 tweedehands motorfietsen verkocht, in 2021 was dat aantal met 52.265 licht hoger. De handel in gebruikte motorfietsen tussen particulieren onderling daalde licht. Dat komt waarschijnlijk omdat particulieren vaker hun motorfiets bij een vakhandel willen kopen om zeker te zijn van de kwaliteit, denken de organisaties. Ook zijn particulieren minder geneigd hun voertuig te verkopen omdat ze er opnieuw of meer gebruik van maken.

In 2021 werden de meeste motorfietsen verkocht van respectievelijk BMW, Yamaha, Kawasaki, Honda en KTM.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee