Feyenoord verhuurt voormalig Fortunees Mark Diemers aan Hannover 96

Print
Feyenoord verhuurt voormalig Fortunees Mark Diemers aan  Hannover 96

Mark Diemers. Afbeelding: Hollandse Hoogte / Tom Bode Mult

Rotterdam -

Feyenoord heeft Mark Diemers tot de zomer verhuurd aan Hannover 96. De 28-jarige middenvelder maakt het seizoen af bij de club uit de tweede Bundesliga. Diemers kwam dit seizoen mede vanwege blessureleed amper in actie voor Feyenoord

De Fries maakte in december zijn rentree en kwam nog enkele keren in actie, meestal als invaller. Diemers maakte wel de negentig minuten vol in de laatste groepswedstrijd in de Conference League tegen Maccabi Haifa (2-1).

Diemers ligt nog tot de zomer van 2023 vast in Rotterdam. Feyenoord nam hem in de zomer van 2020 over van Fortuna, dat bijna rond was met FC Groningen. De middenvelder, die twee seizoenen actief was in Sittard, koos op het laatste moment alsnog voor Feyenoord.

Lees ook: Reconstructie van transfer Diemers naar Feyenoord: het hart wint van het hoofd

Vorig seizoen was hij onder trainer Dick Advocaat meestal basiskracht. In 29 competitiewedstrijden maakte hij toen drie doelpunten voor Feyenoord. Diemers speelde voor zijn tijd bij Fortuna voor De Graafschap, FC Utrecht en SC Cambuur.

De middenvelder gaat bij Hannover, dat op de vijftiende plaats staat, spelen met rugnummer 35. „Ik wil zo veel mogelijk wedstrijden spelen om het team te helpen en te laten zien wat ik kan”, aldus Diemers. Technisch directeur Marcus Mann omschrijft hem als een „verbindingsspeler” tussen de verdediging en de aanval. „Hij eist ballen op en kan situaties in de kleine ruimte goed oplossen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee