Nieuwe onderscheiding voor misdienaars en acolieten gezegend door bisschop Harrie Smeets

Harrie Smeets. © John Peters

Roermond

Het bisdom Roermond heeft voor misdienaars en acolieten een nieuwe medaille in het leven geroepen. Dit is de zogeheten Tarcisiusonderscheiding.

De medailles zijn onlangs door bisschop Harrie Smeets gezegend, waarmee hij zijn waardering uitdrukt voor het dienstwerk van misdienaars en acolieten. De nieuwe onderscheiding is een initiatief van de dienst Liturgie en Kerkmuziek van het bisdom in samenwerking met de Sint-Gregoriusvereniging. De Tarcisiusmedaille kan uitgereikt worden bij bijzondere gelegenheden: jubilea van misdienaars en acolieten of als iemand na een langjarige inzet afscheid neemt.

Vier soorten medailles

Er zijn vier soorten medailles: een kleinere aan een lint voor misdienaars en drie grotere in verschillende kleuruitvoeringen, naar inzicht van de parochie in te delen voor verschillende jubilea of andere bijzondere gelegenheden.

De onderscheidingen zijn bewust niet aan aantal jaren gekoppeld omdat dat nogal verschilt per parochie. Op de website van de Sint-Gregoriusvereniging is onder de button Onderscheidingen alle informatie te vinden.

Lees ook: Bisschop Smeets steekt slachtoffers van watersnood een hart onder de riem met brief voor Kerstmis