Ook assistent-trainer Pepijn Lijnders test positief bij Liverpool

Pepijn Lijnders. © Getty Images

Liverpool -

Pepijn Lijnders, de Limburgse assistent-trainer bij Liverpool, heeft positief getest op het coronavirus. Hoofdtrainer Jürgen Klopp verblijft nog in quarantaine, waardoor het de vraag is wie er donderdag in de League Cup-wedstrijd tegen Arsenal op de bank plaatsneemt.

Redactie

Dinsdag werd de training van Liverpool al geschrapt en woensdag werd besloten het trainingscomplex tijdelijk te sluiten. Dat gebeurde naar aanleiding van meerdere nieuwe positieve tests.

Uitgesteld

De League Cup-wedstrijd tegen Arsenal is uitgesteld. Liverpool heeft te maken met personele problemen door de corona-uitbraak en diende een verzoek in om het duel later te mogen spelen. Beide ploegen zouden elkaar donderdag in Londen treffen in het kader van de halve finales van de League Cup, het tweede bekertoernooi van Engeland. De return stond al voor volgende week donderdag op het programma. Nu wordt de eerste wedstrijd op donderdag 13 januari op Anfield gespeeld en de return op 20 januari in het Emirates Stadium van Arsenal.

De uit Broekhuizen afkomstige Lijnders (38) nam de taken van Klopp afgelopen weekend waar in de topper tegen Chelsea. Het werd in Londen 2-2.

Lees ook: ‘Tijdelijke baas’ Pepijn Lijnders na spektakelstuk: Het is nooit saai bij ons