Opruimactie na vrijkomen asbest bij uitslaande brand in Nederweert

Print

Asbest vrijgekomen bij uitslaande brand in Nederweert: ‘Sluit ramen en deuren’. Video: Nederweert24

Nederweert -

In een leegstaande kuikenboerderij aan de Bloemerstraat in Nederweert is woensdagmiddag brand uitgebroken. Daarbij is asbest in de omgeving terechtgekomen.

Aan het einde van de middag is het gebied tussen de Gerrisstraat, Bossertstraat en Klompensteeg in Nederweert afgesloten voor verkeer. Hier zijn asbestdeeltjes uit de rook neergedaald. Het gebied wordt donderdag bij daglicht schoongemaakt.

De brandweer werd rond één uur gealarmeerd en schaalde al snel op naar een GRIP 1-situatie. Meerdere blusvoertuigen kwamen ter plekke om het vuur te bestrijden. Ook werd een waterwagen opgeroepen voor extra bluswater. De brandweer laat weten nog de hele nacht bezig te zijn met nablussen.

Opruimactie na vrijkomen asbest bij uitslaande brand in Nederweert
Foto: Nederweert24

De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling en de vlammen sloegen bij aankomst van de brandweerlieden al uit het dak. De brandweer liet de stal met kantoorruimte gecontroleerd uitbranden.

De rookwolken trokken richting Ospel. Al snel werden omwonenden erop gewezen ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten, gezien het vrijkomen van asbest en de altijd ongezonde rook.

Opruimactie na vrijkomen asbest bij uitslaande brand in Nederweert
Foto: Nederweert24

Volgens omwonenden stond de kuikenboerderij al een half jaar leeg. Het bedrijf is gestopt en sindsdien stond het pand te koop. Volgens de brandweer stonden er nog nauwelijks spullen in het pand. Er raakte niemand gewond bij de brand.

Een brandweerwoordvoerder kon nog niets zeggen over hoe het vuur heeft kunnen ontstaan.

Lees ook: Duizenden varkens komen om bij stalbrand in Nederweert: ‘De eigenaar is ontredderd’

In juni kwamen bij een brand in een stal verderop in de Bloemerstraat in Nederweert duizenden varkens om het leven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu