Opgepakte man zit nog vast na bedreigen Kaag

Print

De Jonge over dreiging bij huis Kaag: ‘Weet hoe het voelt’ . Video: De Telegraaf

De 29-jarige Amsterdammer die woensdagavond werd aangehouden nadat hij zich met een brandende fakkel had gemeld bij het huis van D66-leider en beoogd minister van Financiën Sigrid Kaag, zit donderdagochtend nog vast.

Hij is aangehouden „vanwege de intimiderende en bedreigende situatie daar”, aldus een politiewoordvoerster.

De man die luistert naar de naam Max, schreeuwde voor de deur van de politicus complotleuzen en belde bij haar aan, zo is te zien op beelden op sociale media die ook werden gelivestreamd. Die beelden werden gefilmd door een vrouw. „Gisteren is ervoor gekozen de filmster niet aan te houden”, aldus de woordvoerster. Of daar nog verandering in komt, kon zij donderdagochtend nog niet zeggen.

Man met fakkel bij huis Sigrid Kaag aangehouden. Video: De Limburger

De Amsterdammer zou volgens verschillende media vorige maand ook zijn opgepakt. Toen ging hij langs bij de woning van demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in Rotterdam. De politie kon nog niet bevestigen dat het om dezelfde man gaat, dit wordt onderzocht.

Kaag heeft aangifte gedaan, net als De Jonge eerder deed.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu