Hans van Tussenbroek volgt zijn gevoel en kiest voor vierdeklasser FC Kerkrade-West

Print
Hans van Tussenbroek volgt zijn gevoel en kiest voor vierdeklasser FC Kerkrade-West

Hans van Tussenbroek (rechts) op 10 oktober 2021 als interim- coach van EHC.  Afbeelding: Luc Lodder

Kerkrade -

In oktober beleefde Hans van Tussenbroek bij EHC een korte terugkeer op het veld. Maar na twee duels en evenzovele trainingen was het alweer voorbij. Toch is het gevoel terug. Daarom begint hij in augustus bij FC Kerkrade-West.

„Nee, EHC was maar tijdelijk. Uithelpen tot er een opvolger voor Paul Meulenberg was gevonden.” Toen dook Mirsad Mujanovic even op en inmiddels is Jean Maas in Hoensbroek in functie. Van Tussenbroek - hij promoveerde met EHC in 2019 naar de hoofdklasse - werd ook gepolst. Hij had echter, zoals hij het met een gezonde portie Haagse humor aangaf, ‘geen zin om iedere zondag in alle vroegte op te staan, een lange busreis te maken en vervolgens afgeschoten te worden’.

Door corona werkt van Tussenbroek al twee jaar thuis. „Dan zijn de dagen erg lang. Ik ben graag onder de mensen. Ik heb iets gezocht in de voetballerij, maar had tot nu toe nog niets passends gevonden.”

Frisse wind

Zo was hij manager (‘dat kun je beter loopjongen noemen’) bij EHC en LHC én gaf hij voor de KNVB met Joop Dacier cursussen jeugdvoetbal. Maar daar lag zijn hart niet. Op het veld bij EHC kreeg hij weer een heerlijk gevoel. „Buiten, lekker in de kou, frisse wind om je kop!” ‘Als er nu eens een clubje uit de buurt kwam’ dacht hij. En ja, toen vroeg Bart Vreuls hem voor FC Kerkrade-West.

Van Tussenbroek is als trainer bij o.a. Kolonia, SVN, Roda JC, EHC en Groene Ster actief geweest. Nu volgt hij zijn gevoel en dus wordt FC Kerkrade-West zijn nieuwe club. Hij heeft er echt zin in. „Lekker met de jongens op het veld staan. Kleine club, ik ken er veel mensen. Men wil een stabiele vierdeklasser zijn, met af en toe eens een uitstapje naar de derde klasse. Meer niet.”

Talenten behouden

Hij geeft aan wat bij veel clubs op dit moment speelt. „Een eigen gezicht met spelers uit de regio. Als je in de vierde klasse speelt, is dat toch iets makkelijker dan wanneer je hoofdklasser bent. Ik wil me daar bij FC Kerkrade-West aan conformeren.” Een echte opdracht ligt er niet. Behalve dat de talenten bij de jeugd behouden moeten blijven. Niet voortdurend van club wisselen. „Ik blijf er bij: twee goede clubs in Kerkrade en je bent spekkoper.”

Over huidig trainer Ray Eygelshoven is men dik tevreden. Die verkast echter met vriendin naar Polen. „Vandaar dat ik in beeld kwam. Ik wil met plezier de ingeslagen weg vervolgen. Met spelers die terugkeren en jongens uit de JO17 en JO19.”