Twee Montfortse ondernemers brengen ‘Sambal voor het gerecht’

Print
Twee Montfortse ondernemers brengen ‘Sambal voor het gerecht’

Afbeelding: Desirée Cuijpers

Montfort -

In 2020 schreef advocaat Desirée Cuijpers (Cuijpers Advocatuur, Montfort) één van de verhalen in het boek LEFWIJF. Haar verhaal heette ‘Sambal voor het gerecht’, over hoe ze een black-out kreeg midden in een pleidooi en door een figuurlijke portie sambal haar draai weer vond. Dit verhaal sprak Roger Janssen van Warung Ledeng Indonesische catering in Montfort enorm aan. Op een avond bedachten Cuijpers en Janssen hoe zij ‘Sambal voor het gerecht’ letterlijk op de markt konden brengen.

Jaren geleden ontmoetten de Montfortse ondernemers Roger Janssen en Desirée Cuijpers elkaar op een netwerkbijeenkomst. De Indonesische keuken, waar ze allebei fan van zijn, zorgde voor een directe klik. Toen Cuijpers haar advocatenkantoor in Montfort vestigde, was het voor haar logisch om Stichting Warung Ledeng School Fund Bali, dat door Janssen is opgericht, te ondersteunen. Hoofddoel van deze stichting is om kansarme kinderen uit Noord-Bali de basisschool en de junior high school te laten volgen. Cliënten van Cuijpers geven na een vrijblijvend adviesgesprek een bijdrage naar keuze aan deze stichting.

Positiviteit

In december maakten Cuijpers en Janssen werk van ‘Sambal voor het gerecht’, een huisgemaakte, kruidige Sambal Maluku. Dyonne Hermans van Buro Vooruit in Geleen ontwierp het etiket waarin de logo’s van Warung Ledeng en Cuijpers Advocatuur zijn verwerkt. De sambal is te koop bij beide ondernemers en de opbrengst gaat naar Stichting Warung Ledeng School Fund Bali.

„Op Facebook en LinkedIn werd de actie massaal gedeeld”, vertelt Cuijpers. „We kregen ontzettend veel leuke reacties, ook van medeondernemers en onze eerste badge was razendsnel uitverkocht. Begin januari vulden we daarom opnieuw 200 potjes. Juist in deze tijd, die voor niemand leuk of gemakkelijk is, brengt onze actie positiviteit. Het voelt extra goed om nu mensen te ondersteunen die het nog veel slechter hebben dan wij. Mijn kantoor kocht ook tientallen potjes. Dus een aantal relaties kunnen de komende tijd op een potje sambal rekenen als relatiegeschenk.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee