Dier van de week: Sneeuw is op zoek naar een nieuw konijnenhok en een vriendinnetje

Print
Dier van de week: Sneeuw is op zoek naar een nieuw konijnenhok en een vriendinnetje

Sneeuw.  Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat het jonge mannetjeskonijn Sneeuw die op zoek is naar een fijn thuis met een gezellige vriendin.

Wie is Sneeuw en wat doet hij in het asiel?

„Sneeuw is konijn van zes maanden oud. Hij is samen met zijn broer Vlokje naar het asiel gebracht omdat hun vorige eigenaren na een ongewenst nestje niet op meer konijnen zaten te wachten. Omdat mannetjeskonijnen vrijwel altijd ruzie met elkaar gaan maken, hebben we de heren uit elkaar gehaald en gaan we voor ieder apart op zoek naar een nieuw thuis.”

Wat voor een konijn is Sneeuw?

„Sneeuw is een lief ventje dat direct op onze verzorgers afkomt zodra ze hem komen verzorgen. Aaien vindt hij fijn net als een lekker hapje uit je hand eten. Hij is inmiddels gecastreerd en mag vanaf 19 januari gaan kennismaken met leuke vrouwtjeskonijnen.”

Waarom moet hij samen met een vrouwtje geplaatst worden?

„Konijnen zijn sociale dieren. Dat wil zeggen dat ze het gezelschap van een soortgenoot nodig hebben. Twee verliefde konijnen zijn ontzettend aandoenlijk om te zien. Ze wassen elkaar, eten samen en slapen lekker tegen elkaar aan. Wij plaatsen konijnen daarom altijd als koppel en nooit alleen.”

Spreekt Sneeuws snuitje je aan, heb je een lief vriendinnetje voor hem of ben je bereid om uit het asiel, naast Sneeuw, ook een vrouwtje te adopteren? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu