Wie niet kan kiezen, koopt een verrassingstas bij The English Bookstore

Print
Wie niet kan kiezen, koopt een verrassingstas bij The English Bookstore

Afbeelding: The English Bookstore

Maastricht -

Sinds eind november 2020 zit The English Bookstore in Maastricht. Een plek waar je Engelstalige boeken koopt, maar waar je ook kan zitten om te lezen, een kop koffie te drinken, naar een voordracht te luisteren of een spel te spelen. Tenminste, als de coronamaatregelen dat toelaten. Voor het nieuwe jaar bedachten de medewerkers een actie om de tweedehands boeken onder de aandacht te brengen.

Klanten kunnen voor tien euro een verrassingstas met drie boeken kopen die allemaal betrekking hebben op een bepaald thema of genre. De eerste dag verkocht de boekwinkel meteen twintig tassen. Medewerkster Kirsty Boar: “Het voelt goed om in het nieuwe jaar aandacht aan tweedehands boeken te besteden, na de feestdagen met de fonkelnieuwe cadeaus. Veel mensen weten niet welk boek ze moeten kopen, maar wel wat voor genre ze aanspreekt. Op deze manier maken ze op een leuke manier kennis met drie schrijvers in dat genre. De duistere verhalen en de moordmysteries doen het erg goed.”

Dankbaar

“We zijn sinds onze opening veel dicht geweest. Telkens als we dicht moeten, zetten we heel erg in op de online verkoop. En dat loopt vanaf het begin beter dan verwacht. Expats, studenten en leerlingen van de internationale school die hier vlakbij zit, zijn onze belangrijkste klanten. Maar als we open zijn, lopen ook veel buurtbewoners binnen. Zelf werk ik hier pas een half jaar, maar eigenaresse Hanna M. Gou vertelde me dat ze hier direct warm is ontvangen. We zijn onze klanten heel erg dankbaar dat ze ons ook tijdens de lockdowns blijven steunen, we blijven bestaan dankzij hen.”

Nog meer verrassingstassen

De actie met de tweedehands boeken gaat ondertussen nog even door en er komen ook verrassingstassen met nieuwe boeken. “We blijven het aantal genres uitbreiden en gaan ook wat doen voor de verschillende leeftijdscategorieën kinderen en jongeren.” De verrassingstassen zijn alleen te bestellen via de website.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee