Roda-stadion hermetisch afgesloten, politiecontroles op toegangswegen

Print
Roda-stadion hermetisch afgesloten, politiecontroles op toegangswegen

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade -

De omgeving van het Parkstad Limburg Stadion wordt vrijdagavond streng gecontroleerd door de politie. Diverse eenheden zijn ter plekke om eventuele ongeregeldheden rondom de derby tussen Roda JC en MVV te voorkomen.

Op alle toegangswegen naar het stadion wordt streng gecontroleerd. Voertuigen worden staande gehouden, inzittenden moeten aangeven wat ze komen doen.

Politiemacht

De wedstrijd tussen Roda en MVV wordt vrijdagavond (21.00 uur) zonder publiek gespeeld vanwege de geldende coronamaatregelen. Toch zijn de lokale autoriteiten op hun hoede. Dat heeft alles te maken met de voorgeschiedenis van de wedstrijd.

Bij de eerste ontmoeting tussen beide clubs liep het eind oktober vorig jaar in Maastricht uit de hand. Het duel, dat toen nog wel voor volle tribunes werd gespeeld, moest worden gestaakt vanwege rellen op de tribunes. Bij het restant van de wedstrijd, dat vanwege de coronaregels in een lege Geusselt werd afgewerkt, was eveneens een forse politiemacht op de been.

Lees ook: Maatregelen na ontspoorde derby: MVV en Roda leggen stadionverboden op

De ongeregeldheden bij MVV-Roda in oktober kregen overigens nog een staartje. Beide clubs kregen door de KNVB een boete van 5000 euro opgelegd. Daarnaast werden er meerdere stadionverboden uitgedeeld.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu