Univé houdt recycle-actie onder amateursportclubs en geeft clubmateriaal tweede leven

Print
Univé houdt recycle-actie onder amateursportclubs en geeft clubmateriaal tweede leven

Afbeelding: ING Image

Venlo -

Verzekeraar Univé vraagt amateurclubs in deze regio om overbodig, gebruikt clubmateriaal te verzamelen voor recycling.

De bedoeling is om oude kleding, vlaggen en spandoeken een tweede leven te geven. Dat gebeurt onder andere door er strandstoelen en boodschappentassen van te maken. Deze zullen worden verkocht en de opbrengst komt ten goede aan Fonds Gehandicaptensport, dat zich inzet om sportbeoefening door sporters met een handicap toegankelijker en gemakkelijker te maken.

Lees ook: ‘In de sport tellen mindervaliden niet mee, behalve als ze knap, mondig en heel goed zijn’

De materialen worden kosteloos opgehaald en bijeengebracht bij diverse dagbestedingscentra. „Hier krijgen de materialen, dankzij de inzet en creativiteit van mensen met een beperking of achterstand tot de arbeidsmarkt, een tweede leven”, legt de woordvoerder uit.

„Met de inzamelingsactie binden we samen met de clubs de strijd aan tegen verspilling, zorgen we voor werk, plezier en ontwikkeling op de dagbesteding en wordt via Fonds Gehandicaptensport sporten voor sporters met een handicap toegankelijker. Zo helpen we elkaar”, aldus een woordvoerder.

Verenigingen die willen meedoen hoeven slechts materiaal te verzamelen en een mailtje te sturen naar info@univesupportervansport.nl. Univé zorgt dat het wordt opgehaald.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee