Gemeente Leudal wijst inwoners met laag inkomen op energietoeslag

Gemeente Leudal wijst inwoners met laag inkomen op energietoeslag

Afbeelding: Gemeente Leudal

De gemeente Leudal attendeert huishoudens met een laag inkomen (op of net boven het sociaal minimum) erop dat ze in 2022 een extra tegemoetkoming van tweehonderd euro voor de stijgende energiekosten kunnen ontvangen.

Inwoners van de gemeente Leudal met een bijstandsuitkering hoeven niets te doen. Zij zijn bekend bij de gemeente en krijgen sowieso het bovengenoemde bedrag uitgekeerd.

Eerste kwartaal

Andere inwoners die in aanmerking komen, kunnen de energietoeslag later aanvragen. Dat kan pas als er meer bekend is over de uitkering van de extra energietoeslag. De rijksoverheid betaalt deze extra tegemoetkoming namelijk eerst uit aan de gemeenten. De gemeente keert de extra energietoeslag vervolgens uit aan huishoudens met een laag inkomen. De uitbetaling gebeurt in het eerste kwartaal van 2022. De exacte datum is niet bekend

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Leudal.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee