Samenlevingsplatform Baarlo in de race voor Kern met Pit Trofee

Samenlevingsplatform Baarlo in de race voor Kern met Pit Trofee

Afbeelding: Kern met Pit

Baarlo -

Samenlevingsplatform Baarlo maakt kans om de Kern met Pit trofee in de wacht te slepen. Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation, een netwerk van vrijwillige adviseurs die burgers helpen bij het verbeteren van hun leefomgeving.

De organisatie Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft.

De internetstemmen en de beoordeling van een vakjury bepalen beide voor vijftig procent wie de trofeewinnaar wordt. Stemmen kan tot maandag 17 januari. Tijdens de Kern met Pit Dag op zaterdag 22 januari 2022 worden de favorieten van elke provincie gekroond tot trofeewinnaar. Sommige provincies organiseren hiervoor een online bijeenkomst, anderen maken met alle projecten een afspraak om persoonlijk langs te gaan. De trofeewinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We doen het Samen! Festival op 25 juni 2022. Daar maken zij kans op de Gouden Pit van drieduizend euro.

Meer informatie is te vinden op de website van Kern met Pit

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee