Minister Dekker: ook ik werd eens thuis opgezocht door onbekenden

Print
Minister Dekker: ook ik werd eens thuis opgezocht door onbekenden

Sander Dekker.  Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Ook demissionair minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) is weleens thuis opgezocht door onbekenden, zegt hij in het programma Spuigasten van Den Haag FM.

Volgens hemzelf was het incident niet zo ernstig als bij D66-leider Sigrid Kaag van vorige week, toen een man met een brandende fakkel voor haar huis stond. Maar „het is gewoon echt niet fijn”, benadrukt hij.

Dekker heeft aangifte gedaan van het voorval. Eerder wilde hij er niet in het openbaar over spreken. Wanneer het incident zich voordeed, zei hij niet.

De Jonge

Het komt vaker voor dat politici ook rondom hun woning te maken krijgen met bedreigingen. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei vorige week in het programma Op1 vrijwel dagelijks te maken te hebben met bedreiging en intimidatie in de buurt van zijn huis. Inmiddels is er een politiepost bij zijn woning geplaatst.

De man die afgelopen donderdag met een brandende fakkel voor het huis van Kaag complotleuzen riep, zit nog vast. Hij moet op 19 januari voor de politierechter verschijnen.

Lees ook: Commentaar: Doodsbedreigingen, mensen die je op straat uitschelden voor landverrader of hinderlijk volgen; dat doet iets met je

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee