Mali-international Ousmane Coulibaly krijgt hartaanval tijdens clubwedstrijd

Print
Mali-international Ousmane Coulibaly krijgt hartaanval tijdens clubwedstrijd

Ousmane Coulibaly tijdens een interlandwedstrijd.  Afbeelding: HH/ANP

Mali’s voetbalinternational Ousmane Coulibaly heeft tijdens een duel tussen zijn club Al-Wakrah en Al-Rayyan een hartaanval gekregen.

De 32-jarige verdediger zakte in elkaar waarna hij op het veld een spoedbehandeling kreeg. Coulibaly werd met een ziekenwagen afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar wordt hij verder verzorgd. „We wensen hem een snelle genezing toe”, liet de organisatie achter de Qatarese competitie weten.

Het voorval deed denken aan wat de Deen Christian Eriksen overkwam in het EK-duel met Finland afgelopen zomer. De middenvelder, die ook voor Ajax uitkwam, leeft sindsdien met een defibrillator en is weer voorzichtig aan het trainen.

Coulibaly voetbalde eerder in Frankrijk en Griekenland. Hij was jarenlang international voor zijn vaderland Mali, maar werd niet opgeroepen voor de aanstaande Afrika Cup.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee