Dronken bestuurder Ossendrecht rijdt kinderen en baby ziekenhuis in

Print
Dronken bestuurder Ossendrecht rijdt kinderen en baby ziekenhuis in

Foto ter illustratie.  Afbeelding: ANP / ANP

Een 42-jarige dronken bestuurder heeft zaterdagmiddag meerdere aanrijdingen veroorzaakt in het Brabantse Ossendrecht. De politie meldt dat er door de ongelukken drie minderjarige meisjes en een baby naar het ziekenhuis moesten.

Uit een blaastest bleek dat de automobilist ruim zes keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De politie meldt niet hoe de slachtoffers eraan toe zijn, maar „niemand is levensgevaarlijk gewond”.

De aanrijdingen gebeurden rond 17.00 uur. De beschonken bestuurder reed eerst op de Putseweg (N289). Daar raakte hij bij een wegversmalling een tegenligger, waarbij de autospiegel van de tegenligger afbrak. Even verderop, in de buurt van de Pannenhoef, botste de verdachte op een stilstaande auto voor hem. Door de klap kwam de auto op de andere rijstrook terecht, waar een andere auto uit moest wijken en op zijn zijkant terecht kwam.

Aanhouding

De drie minderjarige meisjes zaten in de stilstaande auto. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie. De baby, die in de auto zat die op zijn kant terecht kwam, is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De 42-jarige bestuurder, zonder woon- en verblijfplaats, wilde na het ongeluk alsnog wegrijden, maar de politie hield hem aan. Uit een blaastest bleek dat hij ruim zes keer zoveel had gedronken dan toegestaan, 1420 Ugl (microgram per liter). In het verkeer is 220 Ugl het maximum. Ook had hij geen geldig rijbewijs bij zich. De verdachte zit vast voor onderzoek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee