Kaag test positief op corona, wordt digitaal beëdigd tot minister

Print
Kaag test positief op corona, wordt digitaal beëdigd tot minister

Afbeelding: ANP / ANP

D66-leider Sigrid Kaag is besmet met het coronavirus, schrijft ze op Twitter.

Haar beëdiging tot minister van Financiën zal maandag digitaal gebeuren. Ook zal ze aansluitend niet op het bordes van Paleis Noordeinde staan voor de traditionele bordesscène, omdat ze in quarantaine zit.

Lees ook: Kabinet-Rutte IV telt meeste vrouwen, mix van Haagse nieuwelingen en bekenden

De bordesscène gaat maandag door, maar dan zonder Kaag, bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst. De D66-leider wordt niet alleen minister van Financiën, maar ook eerste vicepremier. Die staat traditiegetrouw direct aan de linkerkant van de koning op de bordesfoto. Later maandag zal ze digitaal de eerste ministerraad van het kabinet-Rutte IV bijwonen.

Kaag schrijft dat ze zich ondanks haar besmetting goed voelt. „Het is een iets andere start dan ik had gehoopt, maar ik ga vol energie aan de slag.” Ze zat al in quarantaine omdat iemand in haar „zeer nabije omgeving” positief testte. De D66-leider was zaterdag dan ook niet aanwezig bij de eerste vergadering van de ministersploeg: dit zogeheten ‘constituerend beraad’ woonde ze digitaal bij. Voor zover bekend is ze dus niet in de buurt geweest van andere beoogde ministers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee