32.581 positieve coronatests, weer minder patiënten in ziekenhuizen

Print
32.581 positieve coronatests, weer minder patiënten in ziekenhuizen

Afbeelding: ANP

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 32.581 positieve uitslagen van coronatests geregistreerd, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het op een na hoogste aantal ooit. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft nog steeds afnemen.

Afgelopen vrijdag registreerde het RIVM bijna 35.000 nieuwe gevallen, het recordaantal tot nu toe. Dat kwam deels door nameldingen van een storing eerder, waardoor niet alle bevestigde besmettingen goed werden geregistreerd. Op zaterdag telde het RIVM iets meer dan 28.000 nieuwe gevallen.

Coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal mensen dat met Covid-19 in een ziekenhuisbed ligt, daalde met 11 ten opzichte van een etmaal geleden. Er liggen momenteel 1470 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, blijkt zondag uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van hen worden er 397 verzorgd op een intensive care, tegenover 405 op zaterdag. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1073 coronapatienten, 3 minder dan vrijdag.

Op de ic’s werden 13 nieuwe coronapatiënten opgenomen, zaterdag waren dat er 16. Op de verpleegafdelingen werden 107 nieuwe patiënten met Covid-19 opgenomen, tegenover 149 op zaterdag.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen neemt sinds vorige week weer flink toe. Of deze hoge aantallen coronagevallen ook voor een nieuwe golf ziekenhuisopnames zullen zorgen is nog afwachten. Het duurt meestal ongeveer twee weken voor een toename van het aantal besmettingen terug te zien is in de ziekenhuiscijfers. De omicronvariant van het virus, die nu de meeste besmettingen in Nederland veroorzaakt, lijkt volgens sommige studies minder ziekmakend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee