Mede-oprichter muziekfestival Woodstock overleden

Print
Mede-oprichter muziekfestival Woodstock overleden

Michael Lang.  Afbeelding: AP

Michael Lang, een van de organisatoren van het Woodstock-festival in 1969, is zaterdag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat melden diverse media, waaronder het vakblad Rolling Stone. Lang leed aan een zeldzame vorm van lymfeklierkanker.

Het beroemde festival vond plaats van 15 tot en met 18 augustus 1969 op een enorm weiland in het Amerikaanse plaatsje Bethel in de staat New York. Het festival, met als thema 3 Days of Peace & Music, werd vernoemd naar de gelijknamige plaats die gold als het centrum van de hippiecultuur. Vrijwel alle grote artiesten en bands van die tijd beklommen het podium. Zo kwamen onder meer Jimi Hendrix, Grateful Dead, Janis Joplin, Creedence Clearwater Revival, The Who, Joe Cocker en Santana langs.

Lang was pas 24 jaar oud toen hij het festival organiseerde. Hij stond ook mede aan het roer van latere edities van Woodstock in 1994 en 1999. In 2019 deed hij nog een poging om het 50-jarig jubileum van Woodstock te vieren met een nieuw festival. Na maandenlange problemen werd echter de stekker uit Woodstock 50 getrokken, onder meer omdat er geen geschikte locatie gevonden kon worden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee