Kinderopvang Limburg gaat massaal buitenspelen in de winter

Print
Kinderopvang Limburg gaat massaal buitenspelen in de winter

Afbeelding: Website Hartje Winter

Heerlen -

In Limburg doen zo’n 220 kinderopvanglocaties mee aan het landelijke buitenspeelprogramma ‘Hartje Winter’.

Kinderen spelen in de wintermaanden amper nog buiten. Dat moet én kan anders, vinden kinderopvangorganisatie Humankind en IVN Natuureducatie. Met de landelijk actie ‘kinderopvang-gaat-massaal-buitenspelen-in-de-winter’ willen zij het tij keren. In totaal doen in ons land ruim 3.700 kinderopvanglocaties mee.

Volgens onderzoek door het Mulier Instituut speelt bijna de helft van de kinderen in de winter amper vijf uur per week buiten, tegenover 17 uur per week in de zomer.

Het programma dat bestaat uit winterse activiteiten en spellen voor buiten, gaat maandag 10 januari van start en duurt tot en met 28 januari. Inschrijven voor 2022 is niet meer mogelijk, aanmelden voor 2023 kan wel nog.

Marijke Koekkoek, manager Pedagogiek en Kwaliteit van HumanKind: „Er is gekozen voor activiteiten waar iedereen blij van wordt, zoals spelen met de wind, schilderen in de sneeuw, winters koken en verhalen vertellen rond een kampvuur. De boodschap is: naar buiten gaan is leuk.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee