Pech voor Gort op NK veldrijden, eindigt teleurstellend als 28e

Print
Pech voor Gort op NK veldrijden, eindigt teleurstellend als 28e

Femke Gort.  Afbeelding: Daan van Overveld

Femke Gort is zondag bij het NK veldrijden niet verder gekomend dan plek 28. Pech velde het 18-jarige talent meerdere keren tijdens de koers in het Noord-Brabantse Rucphen.

Tot ergens in de tweede ronde lag de uit Echt afkomstige renster op koers voor een mooie vierde plek in de categorie onder 23 jaar, waar Gort officieel nog toe behoort. In het vervolg kreeg Gort echter te maken met malheur. Meerdere keren maakte Gort contact met de grond en tevens viel ook nog twee keer de ketting van de fiets, waardoor ze veel terrein moest prijsgeven en ook bij de beloften niet verder kwam dan plaats twaalf.

Marianne Vos kroonde zich voor de zevende keer tot nationaal kampioene, voor wereldkampioen en favoriete Lucinda Brand. Fem van Empel werd vierde en mocht zich daarmee beste belofte van Nederland noemen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee