Man die op A2 werd opgepakt wegens dreigende situatie rond John van den Heuvel weer vrijgelaten: ‘Blijft wel verdachte’

Print
Man die op A2 werd opgepakt wegens dreigende situatie rond John van den Heuvel weer vrijgelaten: ‘Blijft wel verdachte’

Afbeelding: ANP

De 36-jarige man uit Utrecht die afgelopen donderdag is aangehouden tijdens een politieactie op de A2 wegens een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel is weer op vrije voeten.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) op Twitter. De man blijft formeel wel verdachte, maar er is onvoldoende bewijs om hem langer vast te houden, aldus het OM. „Verdachte situatie lijkt toeval te zijn”, meldt het OM.

„Ik ben zojuist over de redenen van de vrijlating door de politie geïnformeerd. Mij is verteld dat er onvoldoende bewijs is tegen de verdachte maar dat het onderzoek wordt voortgezet. Ik wacht de verdere ontwikkelingen af”, aldus Van den Heuvel.

Lees ook: Arrestant A2 verdacht van voorbereiden ernstig misdrijf

Bivakmuts en cryptotelefoon

De journalist zei zaterdag dat zijn beveiligers het idee hadden dat hij gevolgd werd door een auto. In de auto van de verdachte zouden volgens de misdaadjournalist onder meer een bivakmuts en meerdere telefoons, waaronder een cryptotelefoon, zijn gevonden.

De advocaat van de verdachte liet zaterdag weten dat haar cliënt niet in de gaten had dat Van den Heuvel in de auto zat. Hij reed volgens haar te hard en „misschien ook te dicht op auto’s.” Volgens Veerle Hammerstein heeft haar cliënt vanaf het begin verklaard dat hij van zijn werk kwam. Na een stopteken van de politie zou hij meteen zijn gestopt. Hij „heeft meegewerkt aan het onderzoek”, aldus de advocaat. „In zijn auto zijn geen strafbare goederen aangetroffen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee