West Side Story en The Power of the Dog grote winnaars bij Golden Globes zonder glitter en glamour

Print
West Side Story en The Power of the Dog grote winnaars bij Golden Globes zonder glitter en glamour

Afbeelding: EPA

De uitreiking van de 79e Golden Globes was dit jaar niet via televisie of livestream te volgen. Dat zorgde voor een opsomming van winnaars via de sociale mediakanalen van de Globes, omdat er ook geen evenement was waarbij sterren op de rode loper paradeerden en er geen pers uitgenodigd was.

Er waren dus zelfs geen Zoom-speeches, zoals dat eerder werd gedaan bij evenementen die tijdens de pandemie plaatsvonden.

Lees ook: Van deze Limburgse sportverhalen valt makkelijk een speelfilm te maken

De grote kanshebbers waren de films The Power of the Dog en Belfast met ieder zeven nominaties. Daarvan wist The Power of the Dog er drie te verzilveren: beste dramafilm, beste mannelijke bijrol (Kodi Smit-McPhee) en beste regisseur (Jane Campion). Belfast sleepte uiteindelijk een beeldje in de wacht voor beste script (Kenneth Branagh). In de categorie Musical en Comdey was West Side Story de grote winnaar met drie prijzen.

De HBO-show Succession won drie prijzen en werd daarmee de meest succesvolle serie. De Globes voor beste acteur in een dramaserie (Jeremy Strong), beste dramaserie en beste vrouwelijke bijrol in een serie (Sarah Snook) gingen naar de serie over de steenrijke, maar zeer ingewikkelde familie Roy.

Andere winnaars waren onder anderen Kate Winslet voor haar rol in Mare of Easttown, Will Smith als Richard Williams in de film King Richard, Nicole Kidman voor haar vertolking in Being The Ricardos en Jason Sudeikis als voetbalcoach Ted Lasso. Billie Eilish versloeg Beyoncé in de strijd om beste filmsong. Haar titelsong voor de James Bond-film No Time To Die won het van Beyoncés Be Alive voor King Richard.

Televisiezender NBC liet in mei weten het sterrengala niet te willen uitzenden vanwege kritiek over de diversiteit van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA), de organisatie van de Golden Globes. Die bepaalt elk jaar wie de prestigieuze prijzen winnen. De HFPA krijgt al langer kritiek omdat er onder de bijna negentig leden geen zwarte mensen zitten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu