Plannen voor Lidl-filiaal aan Kaldenkerkerweg Venlo

Het Gebraterrein aan de rotonde Vierpaardjes in Venlo. Het grijze gebouw achterin is de Albert Heijn. © Google Streetview

Venlo -

Een vastgoedontwikkelaar wil een filiaal van discountsupermarkt Lidl openen aan de Kaldenkerkerweg in Venlo, bij rotonde Vierpaardjes. Eind dit jaar wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad.

Kim Jacobs

De plannen voor de supermarkt op het voormalige Gebraterrein zijn onlangs voorgelegd aan de gemeente Venlo. Die staat positief tegenover de ontwikkelingen, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

2023

Zo moet het uiteindelijke gebouw een bepaalde ‘kwalitatieve uitstraling’ krijgen, aldus de gemeente. „Met de ondertunneling van Vierpaardjes krijgt de omgeving een upgrade. De beoogde nieuwe supermarkt moet daarbij passen”, zegt een woordvoerder.

Momenteel laat het bestemmingsplan van het terrein de komst van een discountsupermarkt niet toe. Verwacht wordt dat voor de zomer de bestemmingsplanwijziging wordt aangevraagd. De plannen worden eind dit jaar voorgelegd aan de gemeenteraad. Gaat die akkoord, dan kan mogelijk in 2023 de schop in de grond.

Naast Albert Heijn

De projectontwikkelaar Ten Brinke uit Varsseveld heeft commercieel onroerend goed waar onder andere supermarkten als Lidl, Aldi, Albert Heijn en Jumbo in gevestigd zijn. Lidl wil niet reageren op vragen over de plannen. „Er is op dit moment onvoldoende informatie hierover bekend”, laat een persvoorlichter schriftelijk weten.

De nieuwe Lidl zou naast een filiaal van Albert Heijn komen, al heeft die de ingang aan de kant van het Maagdenbergplein. Een woordvoerster van Albert Heijn laat weten geen specifieke informatie te hebben over de plannen van de concurrent. Wel worden ontwikkelingen in de markt ‘altijd met interesse gevolgd’. Mocht de blauwe supermarktformule aanleiding zien om bezwaar te maken tegen de plannen wanneer ze bij de gemeente liggen, dan „maken we gebruik van die mogelijkheid”.

Omwonenden zouden inmiddels over de plannen zijn geïnformeerd. Eind januari staat voor hen een informatiebijeenkomst gepland, die wordt georganiseerd door de twee initiatiefnemers.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal