Laatste wens van ongeneeslijk zieke Jan Rot vervuld: hij mag nog een keer meedoen aan De Slimste Mens

Jan Rot.  © ANP

Jan Rot mag nog een keer meedoen aan het spelprogramma De Slimste Mens. Daarmee komt de laatste wens van de ongeneeslijk zieke zanger, componist en tekstschrijver in vervulling, zo vertelt hij in zijn column in het AD. Rot zit donderdag in de uitzending, meldt omroep KRO-NCRV maandag.

Redactie

Volgens de regels van het programma mogen kandidaten eigenlijk maar één keer meedoen, maar voor Rot is dus een uitzondering gemaakt. In het eerste seizoen van De slimste mens in 2012 deed de muzikant mee en eindigde hij in de finale, tegenover Arjen Lubach, die uiteindelijk won.

„Ik wil eigenlijk nog graag een keertje meedoen”, zei Rot eerder in een gesprek met De Slimste Mens-presentator Philip Freriks. Daar moest Freriks wel even over nadenken.

In de zomer kreeg Rot te horen dat hij uitgezaaide darmkanker heeft. Rot is schrijver van boeken, liedjes en vertaalde de teksten van musicals als Hello Dolly! en Jersey Boys. Ook de teksten van de Nederlandse versie van rockopera Tommy van The Who zijn van zijn hand.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal