Bonnes volgt Berk op als technisch directeur triatlonbond

Print
Bonnes volgt Berk op als technisch directeur triatlonbond

Henry Bonnes.  Afbeelding: ANP / ANP

Henry Bonnes volgt de opgestapte Adrie Berk op als technisch directeur van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).

Berk vertrok, net als hoofdcoach Louis Delahaije, algemeen directeur Rembert Groenman en het voltallige bestuur van de NTB, eind vorig jaar na de publicatie van een rapport over grensoverschrijdend gedrag op het nationale trainingscentrum van de triatlonbond in Sittard.

Bonnes gaat op interimbasis aan de slag bij de NTB, tot aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Hij werkte eerder als directeur topsport bij de Nederlandse judobond en hij was betrokken bij projecten van onder meer de hockey- en zwembond.

Bonnes begint op 1 februari en krijgt als voornaamste opdracht om te zorgen voor een transparante en veilige structuur en cultuur voor topsport binnen de NTB. „De uitdaging om enerzijds te werken aan een optimaal en veilig prestatieklimaat en anderzijds de inrichting en de uitvoering van de olympische route naar Parijs spreekt mij erg aan. Met als uiteindelijk doel dat de sporters kunnen excelleren”, aldus Bonnes.

De nieuwe directeur gaat aan de slag met de aanbevelingen uit het rapport van onderzoeksbureau Fijbes. In het onderzoek kwamen zaken als groepsvorming, uitsluiting, roddelen en pestgedrag op het trainingscentrum in Sittard en op andere trainingslocaties aan het licht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee