Winkels in Geleen openen zaterdag hun deuren, ook als lockdown wordt verlengd

Print
Winkels in Geleen openen zaterdag hun deuren, ook als lockdown wordt verlengd

Foto ter illustratie.  Afbeelding: Annemiek Mommers

In het centrum van Geleen gaan zaterdag de winkels open, ook als de lockdown vrijdag wordt verlengd.

Dat schrijven ondernemers op de Facebookpagina winkelen in Geleen. „Het is voor ons essentieel om nu open te gaan”, aldus de winkeliers, „anders zijn we voor altijd gesloten.”

De winkeliers wijzen er op dat de besmettingen weer oplopen, terwijl de winkels gesloten waren. „Dan kunnen we dus concluderen dat de winkels en horeca geen gevaar vormden, want die waren dicht”, valt te lezen op hun pagina. „Kom langs en steun ons”, aldus de oproep van de winkeliers.

Reacties

De reacties op Facebook zijn bemoedigend voor de actievoerende winkels. „Word tijd te gek voor woorden dit”, schrijft iemand. „Goed zo moedig zijn nu, dat is wat we nodig hebben. Jullie worden gesteund door de mensen... gooi open je deur!”, schrijft een ander. En weer een ander schrijft: „Hoop, dat mensen zich realiseren hoe belangrijk kopen in een stenen winkel is en niet bij internetbedrijven. Juist nu!”

Lees ook: Winkeliers in Sittard openen uit protest hun zaak: ‘Iedereen trekt naar het buitenland om te shoppen’

Afgelopen zaterdag openden ook winkels in onder meer Sittard hun deuren voor klanten. Volgens de winkeliers vallen ze bijna om door alle langdurige coronamaatregelen. Het ging in Sittard met name om niet essentiële winkels zoals modezaken, die volgens de huidige coronamaatregelen op slot moeten blijven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee