Uitbraak corona bij Liverpool viel bij nader inzien mee: andere clubs vragen om onderzoek

Trent Alexander-Arnold had als enige echt corona bij Liverpool.  © HH/ANP

De uitbraak van het coronavirus bij Liverpool is vorige week vermoedelijk minder erg geweest dan aanvankelijk gedacht. Trainer Jürgen Klopp heeft volgens de BBC gezegd dat er sprake was van een aantal zogenoemde ‘false positives’. De enige die echt met het virus was besmet blijkt verdediger Trent Alexander-Arnold te zijn geweest.

Redactie

Door de veronderstelde uitbraak werd de halve finale van Liverpool in de League Cup tegen Arsenal eerder uitgesteld. De club speelde het afgelopen weekeinde wel in de FA Cup tegen Shrewsbury Town (4-1), waarbij ook nog meerdere spelers ontbraken. Klopp, die zelf ook positief testte en even afwezig was, stelde in dat duel zelfs meerdere tieners op. Klopp werd in de topper tegen Chelsea (2-2) vervangen door zijn Limburgse assistent Pepijn Lijnders, die een paar dagen later ook in quarantaine moest.

Lees ook: ‘Tijdelijke baas’ Pepijn Lijnders na spektakelstuk: Het is nooit saai bij ons

Pepijn Lijnders. © ANP / ANP

Engelse media meldden inmiddels dat meerdere clubs de overkoepelende organisatie van de League Cup heeft gevraagd nader onderzoek te doen. Ze vragen zich af of Liverpool al voor de geplande ontmoeting met Arsenal wist van de ‘false positives’ en het duel mogelijk toch had kunnen doorgaan. Er zijn clubs die tijdens het toernooi ook vroegen om uitstel, maar dit niet kregen omdat ze nog voldoende spelers over hadden.

Vanwege de vermeende uitbraak sloot Liverpool zelfs enkele dagen het trainingscomplex.