Omzet Jan Linders over 2021 gelijk gebleven

 © Jan Linders

Nieuw-Bergen -

Jan Linders Supermarkten heeft afgelopen jaar een omzet geboekt 512 miljoen euro. Dat is vergelijkbaar met de cijfers over 2020.

Redactie WijLimburg, Rob Buchholz

Met name dankzij de coronapandemie was er zeker in de eerste zes maanden van 2021 sprake van een duidelijke omzetgroei. De wateroverlast waarmee Limburg in de zomer te maken had en de nieuwe maatregelen uit het Nationaal Preventieakkoord rondom de verkoop van alcohol zorgden voor een remmend effect, waardoor de omzet stabiliseerde.

„Het hoge water had een verwoestende werking op onze net geheel gerenoveerde supermarkt in Valkenburg, die daardoor enkele weken moest sluiten”, aldus algemeen directeur Ferry Moolenschot.

Dit jaar verwacht de supermarktketen verdere groei. Het bedrijf opent vier nieuwe supermarkten: in Maastricht (‘Hoolhoes’), Vlijmen, Drunen en Wanssum. De laatste drie worden van Jumbo overgenomen. Daarmee komt het aantal filialen van Jan Linders uit op 65.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal