Chefkoks van Venrayse restaurants kiezen beste thuisrecepten voor kookboek Rooyse Ladies

Enkele Rooyse Ladies bezig in de keuken. 

Enkele Rooyse Ladies bezig in de keuken. © Lé Giesen

Venray -

Topkoks van zes gerenommeerde restaurants in Venray werken mee aan het nieuwe kookboek van Kiwanisclub de Rooyse Ladies. Venraynaren kunnen nog tot 31 januari recepten insturen.

Marcel van Lier

De chefs die mee werken aan het boek, zijn Tim Slui van Wijn & Bistrobar Samen, Véronne Rutten van Coppia Pasta & Wijn, Floor van Bussel van Gastrobar Tof, Bas Vermeulen van Eetcafé De Uitmarkt, Mathijs Jacobs van De Beejekurf en Roel Linssen van BRL. Zij kijken bij de beoordeling van de ingezonden recepten onder meer naar originaliteit, maar bijvoorbeeld ook hoe makkelijk of moeilijk de bereiding is. Op een later moment zullen de geselecteerde kandidaten hun gerecht zelf bereiden en aan de chefs presenteren.

Hobbykoks uit de hele gemeente Venray mogen voor het boek hun favoriete recept aanreiken. Dat kan een streekgerecht zijn, maar ook een uitheemse specialiteit uit bijvoorbeeld Suriname, Afghanistan of Polen. Amuse, toetje, hoofdschotel: alles mag.

Verhaal

De topkoks zijn ook benieuwd naar het verhaal achter het recept. Waar heeft de inzender het voor het eerst hebt geproefd en waarom is het voor hem of haar zo bijzonder? Zij kiezen vijftig recepten uit voor het boek. De helft daarvan wordt in woord en beeld nader uitgelicht.

Het kookboek wordt een vervolg op de uitgave die tien jaar geleden verscheen en de lezer een kijkje gaf in de keuken van enkele leden van de serviceclub. De tweede editie wordt samen met Guido van Dijck van de gelijknamige supermarkt uitgegeven.

De opbrengst van het boek, dat in het najaar van 2022 zal uitkomen, wordt besteed aan een speel-kunstwerk dat kunstenaars Krista Smulders uit Venray en Michiel Ubels (Beuningen) samen met leerlingen van basisscholen gaan realiseren in het Odapark.

Recepten insturen kan nog via www.kiwanisderooyseladies.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee